De meest voorkomende vragen over de conversie van een boek of document in een eBook in ePub-formaat worden hier beantwoord.

Ik wil een eBook in ePub-formaat laten maken. Hoe werkt dat?

Wanneer u een eBook in ePub-formaat wilt laten maken bent u bij ePubStudio aan het juiste adres!
Het werkt heel simpel:

  1. Allereerst berekent u de prijs met onze online prijscalculator of u vult ons online offerteformulier in waarbij u ook  alle bestanden (cover, binnenwerk en eventueel beeldmateriaal) kunt uploaden;
  2. Op basis van de prijsindicatie of de van ons ontvangen offerte geeft u ons opdracht en vult u ons online opdrachtformulier in waarbij u ook  alle bestanden (cover, binnenwerk en eventueel beeldmateriaal) kunt uploaden. Dat laatste is niet nodig als u dat al deed ten behoeve van de offerte (stap 1);
  3. U ontvangt van ons een bevestiging van uw opdracht en wij gaan voor u aan de slag.

Wat voor bestanden kan ik aanleveren?

Voor de conversie van uw boek naar een eBook kunt u de volgende soorten bestanden aanleveren:

  • Word
  • PDF
  • TXT
  • Quark
  • InDesign
  • Pages
  • OpenOffice

Als u beschikt over verschillende bestandstypen ontvangt ePubStudio bij voorkeur een PDF-bestand.

Wat voor eBook bestanden maakt ePubStudio?

In principe maakt ePubStudio van een aangeleverd bronbestand een eBook in reflowable (flexibel) ePub-formaat. Dat is op dit moment veruit het meest gangbare bestandstype. De tarieven op deze website zijn dan ook gebaseerd op conversie naar reflowable (flexibel) ePub-formaat.

Wilt u graag een eBook met een fixed (vaste) layout laten maken? Vraag dan altijd offerte aan.

Maakt ePubStudio ook .MOBI-bestanden voor de Kindle-reader?

Jazeker, in combinatie met een ePub-conversie kan ePubStudio ook een .MOBI-bestand maken.
Dit bestandstype is geschikt voor de Kindle-reader van Amazon.com. Voor die conversie maakt ePubStudio gebruik van KindleGen, de officiële software van Amazon. Daarmee voldoet ook een .MOBI-bestand van ePubStudio aan alle vereisten. Voor de .MOBI-conversie betaalt u 25% toeslag op de prijs van de ePub-conversie.

Hoe wordt de opmaak van mijn eBook in ePub-formaat?

De layout van het eBook baseert ePubStudio zoveel mogelijk op het originele bestand. Maar vanwege de technische beperkingen die er zijn kunnen er, zeker in het geval van een complexe layout, afwijkingen voorkomen.

Wanneer u een specifieke layout wenst dient u dit vooraf met ePubStudio af te stemmen. In dat geval kan er een meerprijs worden berekend. Uiteraard geeft ePubStudio die dan van tevoren aan u door.

Hoe lang duurt het omzetten van een boek naar eBook?

Zo’n conversie duurt gemiddeld 10 werkdagen. Snellere levering is – in overleg – vaak wel mogelijk.

Wat zijn de kosten van een eBook in ePub-formaat?

Dat hangt af van de omvang en de complexiteit van de opmaak van het te converteren boek. Op de prijzen-pagina vindt u daarover alle informatie.

Hoe weet ik of mijn eBook in ePub-formaat aan alle vereisten voldoet?

Belangrijke partijen in de distributie van eBooks zoals het CB (Centraal Boekhuis) en Bol.com stellen kwaliteitseisen aan Epub-bestanden.
Een eBook vervaardigd door ePubstudio wordt altijd uitgebreid gevalideerd en voldoet gegarandeerd aan de meest recente eisen!

Kan ik een voorbeeld inzien van een eBook in ePub-formaat?

Natuurlijk! Op onze portfolio-pagina kunt u een inkijkexemplaar van het boek ‘Waterkind’ downloaden, zowel in PDF- als in ePub-formaat. Zo kunt u beide versies vergelijken en krijgt u een goed indruk van een eBook van ePubStudio.

Wordt mijn eBook in ePub-formaat ook beveiligd?

Het is gebruikelijk dat de gewenst beveiliging pas aan het eBook wordt toegevoegd op het moment dat een klant het eBook koopt. ePubStudio levert daarom altijd een onbeveiligd ePubbestand af.

Kan ePubStudio mij helpen bij de verkoop van mijn eBook via online boekhandels?

De professionele distributie van boeken én eBooks loopt in Nederland via het Centraal Boekhuis (CB). De maandelijkse kosten van aansluiting bij het CB zijn zéér aanzienlijk.
ePubStudio beschikt over zo’n aansluiting en kan op die manier onder gunstige voorwaarden de distributie van uw eBook voor u verzorgen.
Uw eBook komt dan beschikbaar in alle Nederlandse en Vlaamse eBookhandels/-platforms (dat zijn er ruim 150!), waaronder AKO, Amazon (NL/BE/WORLD), Blz.nl, Bol.com, Bruna.nl, ECI, KOBO, Libris.nl, Managementboek en Standaard Boekhandel.

ePubStudio verzorgt dan ook de aanvraag en registratie van het benodigde ISBN-nummer voor u.

Ik heb een een andere vraag. Wat nu?

Geen probleem, neem dan gerust even contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.